Kolmen ruokalajin herkkuillallinen

Salla Jokinen

Supersuosittu ruokavaikuttaja Salla Jokinen kokosi Animalian lukijoille reseptit sienistä, tomaateista ja omenoista. Kauden kasviksia hyödyntävät ruokalajit sopivat vaikka kokonaiseksi menuksi hämärtyviin iltoihin.  

Tomaattikeitto 

Tomaattikeittoa ja pala leipää lautasellaNeljälle 

oliiviöljyä
1 kg tuoreita tomaatteja 
3 valkosipulinkynttä 
1 punainen paprika 
1 tl suolaa 
1/2 tl mustapippuria 
1 tl paprikajauhetta 
1 rkl kasvisfondia 
1 pkt silken tofua  
1 rkl tomaattipyrettä 
1 rkl agavesiirappia 
1 dl vettä 

  1. Laita uunivuokaan puolitetut tomaatit, lohkottu paprika sekä valkosipulinkynnet. Lisää päälle runsaasti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella sekä kasvisfondilla.  
  1. Laita vuoka uuniin 220 asteeseen noin 30 minuutiksi. 
  1. Uunin jälkeen laita kasvikset sekä niistä irronnut liemi tehosekoittimeen. Lisää joukkoon myös silken tofu, tomaattipyre, agavesiirappi ja vesi. Pyöräytä keitto tasaiseksi. Halutessasi voit vielä kuumentaa keittoa hetken kattilassa. 

Kantarelli-kikhernepasta 

Neljälle  

Kantarelli-kikhernepastaa lautasella300 g pastaa 
300 g kantarelleja 
n. 30 g vegaanista voita (esim. Eleplant) 
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä 
1 purkki (230 g) käyttövalmiita kikherneitä 
1 tl kuivattua persiljaa 
1/2 tl pippuria 
suolaa oman maun mukaan 
1 purkki sipulinmakuista kaurakermaa 
sitruunamehua 
lehtipersiljaa 

  1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.  
  1. Laita puhdistetut sienet kuivalle pannulle ja anna nesteiden haihtua. Lisää rasva, hienonnettu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä valutetut ja huuhdellut kikherneet. 
  1. Mausta persiljalla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi kaurakerma.  
  1. Kaada keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Viimeistele annokset tuoreella lehtipersiljalla ja sitruunamehulla. 

Helppo ja kuohkea omenapiirakka 

Noin kahdeksan palaa 

Taikina 

Omenapiirakka pyöreässä vuoassa3,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
2 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa 
1 dl rypsiöljyä 
2 dl soija- tai kauramaitoa 

Täyte 

3–4 pientä omenaa viipaloituna 
ripaus kanelia 
ripaus sokeria 
Biscoff-levitettä pieninä nokareina 

  1. Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon öljy sekä soija- tai kauramaito. Sekoittele tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. 
  1. Levitä taikinan päälle omenaviipaleet, kaneli, ripaus sokeria ja Biscoff-nokareita. 
  1. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Reseptit ja kuvat: Salla Jokinen

Lisää reseptejä löydät Instagramista @sallajokin.

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 3/2025. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

 

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: