Juhlakauden ollessa jo ovella pohtii moni sopivan vegaanisen juhlapaistin valintaa. Tänäkin vuonna kasvipohjaisia vaihtoehtoja löytyy kaupoista useita. Animalian raati otti vegekinkut maisteluun!
Santun Seitan – Juhlaseitan

Hinta: 16,95 € / 800 g (21,19 €/kg)
Valmistaja: Santun Seitan Oy
Valmistusmaa: Suomi
Paisto-ohje: 60 minuuttia 200 asteisessa uunissa leivinpaperiin ja folioon käärittynä
Arvio:
”Ulkonäöltään kinkkumainen, tiivis.”
”Tuoksu savuinen, miellyttävä.”
”Suutuntumaltaan murea, hieman kuminen.”
”Riittävän kinkkumainen ja sitkoinen.”
”Maultaan erinomainen, runsas, sopii sinapin kanssa.”
”Uskoisin, että maku sopii monelle, lihaisa.”
Arvosana: 4
Vöner Jouluvarras

Hinta: 17,70 € / 1 kg (17,70 €/kg)
Valmistaja: Vöner Oyj
Valmistusmaa: Suomi
Paisto-ohje: 60 minuuttia 175 asteisessa uunissa sellaisenaan
Arvio:
”Muistuttaa todella perinteistä joulukinkkua: tiivis, lihaisa.”
”Hyvännäköinen tekstuuri, mehevä.”
”Tuoksultaan mieto, ja hieman savuinen.”
”Plussaa rapeasta kuoresta.”
”Testin paras: ei liian murea tai pehmeä.”
”Maultaan mieto, mutta paahteinen.”
Arvosana: 4
MUU Joulupaisti

Hinta: 14,95 € / 400 g (37,38 €/kg)
Valmistaja: MeEat Food Tech Oy
Valmistusmaa: Viro
Paisto-ohje: 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa leivinpaperiin ja folioon käärittynä

Arvio:
”Punertava, paahtopaistimainen.”
”Tosi punainen (hieman säikyttää), näyttää pihviltä.”
”Pehmeähkö, ihanan mehukas, tulee mieleen paahtopaisti.”
”Sitkeä – sellainen kuin kinkun kuuluu olla.”
”Todella hyvä, sopivan mausteinen & jouluinen.”
”Testijoukon erilaisin, voisi miellyttää sekasyöjää.”
Arvosana: 4,5
Papu Jouluseitan

Hinta: 8,49 € / 600 g (14,15 €/kg)
Valmistaja: Papu Foods
Valmistusmaa: Suomi
Paisto-ohje: 40 minuuttia 150 asteessa sellaisenaan
Arvio:
”Ulkoisesti siemenleipää muistuttava, harmahtava.”
”Tuoksussa ihanasti mausteita, jouluinen.”
”Hieman jauhoinen, kaipaa seurakseen kastiketta.”
”Maultaan yrttinen ja viljamainen, vähiten lihamainen.”
”Vahvat mausteet, erilainen, jouluinen.”
Arvosana: 3
Kuvat: Ari Kärkkäinen & Anna Savolainen




