Animalia-lehti voitti Vuoden laatulehti -palkinnon

Kultti ry:n Vuoden laatulehti -kisan tuomari Risto Isomäki kertoi perustelussaan toivovansa, että Animalia-lehti tulisi kaikkien Suomen suurten tiedotusvälineiden toimituksiin. 

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jokavuotinen Vuoden laatulehti valittiin jo 15. kerran. Kilpailuun osallistui 49 Kultin vajaasta 200:sta jäsenlehdestä.  Tänä vuonna tuomarina toimi juuri valtion tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnolla huomioitu kirjailija Risto Isomäki. Vuoden laatulehdeksi Isomäki valitsi Animalia-lehden. 

“Valitsin voittajaksi lehden, joka mielestäni sisältää eniten sellaisia ihmiskunnan tulevaisuuden ja mahdollisesti jopa henkiinjäämisen kannalta tärkeitä uutisia ja näkökulmia, joita valtavirran tiedotusvälineet eivät ole käsitelleet.  Animalia on julkaisu, jonka toivoisin tulevan kaikkien Suomen suurien tiedotusvälineiden toimituksiin ja josta toivoisin myös valtamedioiden poimivan mahdollisimman ahkerasti uutisaiheita omaan käyttöönsä”, Isomäki kertoo. 

Animalia on kiitollinen tunnuksesta eläinten oikeuksien ja kaikille lajeille paremman tulevaisuuden puolesta tehtävälle työlle. Animalian päätoimittaja Laura Uotila haluaa jakaa huomioita koko lehden tekijäkunnalle. 

”On hienoa, että mediatyö eläinten oikeuksien puolesta saa kiitosta. Eläinten oikeuksia käsitellään vielä aivan liian vähän valtamedioissa, joten työtämme tarvitaan. Lehteä tekevät Animalian työntekijöiden lisäksi vapaaehtoisemme, joten palkinto on suuri kunnianosoitus myös vapaaehtoistyölle”, Uotila sanoo. 

Voittajavalinnan lisäksi tuomari antoi erilaisia kunniamainintoja. Kunniamainintoja saivat Sarjainfo, Kaltio, Natura, Lumooja ja Improbatur. Yleisön suosikkilehdiksi valittiin Imetysuutiset ja Linnut. 

Animalia-lehti on aiemmin palkittu Vuoden laatulehti -kilpailussa yleisön suosikkina vuonna 2017.  

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: