Animalia testaa: Vegaaniset ja gluteenittomat valmiit jauhoseokset





Taija Rinne
viestintäpäällikkö
taija.rinne@animalia.fi
Annu Piensoho
verkkotuottaja annu.piensoho@animalia.fi


Valmiiksi vegaanisia jauhoseoksia on kaupoissa runsaasti. Animalia testasi suklaisia jauhoseoksia, jotka kaikki ovat lisäksi gluteenittomia. Ohjeiden kananmuna korvattiin soijajugurtilla, voi vegaanisella margariinilla ja maito kasvimaidolla.

Bauck Brownies.

Bauck Brownies

Hinta: 5,95 € / 400 g (14,90 €/ kg)
Valmistaja: Bauck Hof
Valmistusmaa: Saksa
Pisteet: 5

Raadin kommentit:

”Ihanan täyteläinen, mehevä, suklainen.”
”Aidosti hyvä, suklaa laadukasta.”
”Ihan kuin mutakakkua – vielä vaikka soijavispiä päälle ja mansikoita.”
”Voimakkaan suklaisen ja itse tehdyn tuoksuinen.”
”Rakenne tiivis, jämäkkä, hyvä suutuntuma.”
”Ehdottomasti testin paras.”

Vuohelan Herkun Suklaakakkujauheseos.

Vuohelan Herkun Suklaakakkujauheseos

Hinta: 3,15 € / 300 g (10,50 €/ kg)
Valmistaja: Vuohelan Herkku / Farina
Valmistusmaa: Suomi
Pisteet: 4

Raadin kommentit:

”Rakenne ja maku yllätti myönteisesti.”
”Tuoksu hyvä.”
”Ei ällön makea.”
”Saisi olla suklaisempi.”
”Hyvä rakenne, kostea.”
”Herkullinen!”
”Hyvä koostumus.”
”Maustekakku?”

Free from Gluten Brownies.

Free from Gluten Brownies

Hinta: 1,99 € / 420 g (4,70 €/ kg)
Valmistaja: Belbake / Lidl
Valmistusmaa: Saksa
Pisteet: 4

Raadin kommentit:

”Täyteläinen.”
”Makea ja pehmeä, mutta pysyy silti koossa.”
”Houkuttava ulkonäkö.”
”Maistuu tummalta suklaalta, hieman kitkerä jälkimaku.”
”Tuoksu supersuklainen.”
”Vähän teollinen maku.”

Gluteeniton suklaamuffinssimix suklaapalloilla.

Gluteeniton suklaamuffinssimix suklaapalloilla

Hinta: 3,29 € / 300 g (10,97 €/ kg)
Valmistaja: Provena
Valmistusmaa: Suomi
Pisteet: 3

Raadin kommentit:

”Kaipaisi päälle tomusokerikuorrutuksen, mikä piristäisi.”
”Suklainen maku. Hyvä, makea ja kahvin kanssa täydellinen.”
”Rakenteeltaan vähän liian mureneva.”
”Tuoksu hyvä.”
”Ei liian makea.”
”Rakenne oli aika hajoava.”

Tuotekuvat: Heta Kasurinen.






Julkaistu: 1 joulukuun, 2016