Animalian johtoon nousi polvijärveläinen Erja Laakkonen

Animalian uusi hallitus valittiin järjestön vuosikokouksessa lauantaina 23. maaliskuuta. Animalia sai uuden puheenjohtajan kahdeksan vuoden jälkeen, kun Sami Säynevirran seuraajaksi valittiin Erja Laakkonen (KT, FM) Polvijärveltä.

Uusina jäseninä hallitukseen nousivat tradenomi Jussi Keskinen Helsingistä, yhteisöpedagogi ja medianomi Martta Kinnunen Helsingistä ja FM Santeri Pienimäki Helsingistä.

Kevään eduskuntavaalit sekä Suomen hallituksen maaliskuinen ero lataavat Animalian kevääseen paljon odotuksia. Animalian uusi hallitus vaatii, että tuleva eduskunta ottaa eläinkysymykset huomattavasti vakavammin kuin nykyinen eduskunta. Uusilla kansanedustajilla on paljon eläinten oikeuksiin ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä käsiteltävänään. Esimerkiksi Suomen hallituksen eron myötä kaatunut eläinsuojelulaki on avattava uudelleen.

”Historiallisen eläinvastainen hallitus erosi viime metreillä, mikä tarkoitti myös tuottajien vaatimusten ehdoilla tehdyn eläinlakiesityksen kaatumista. Seuraavalla eduskunnalla on nyt tärkeä tehtävä saattaa työ loppuun niin, että lakiin saadaan asiantuntijoiden esittämät hyvinvointiparannukset eläimille. Lakiin pitää kirjata esimerkiksi parsinavetta- ja emakkohäkkikielto, lisäksi turkistarhaus tulee kieltää”, Animalian puheenjohtaja Erja Laakkonen sanoo.

Animalian eduskuntavaalitavoitteisiin kuuluu myös muun muassa kasvisruuan kulutuksen edistäminen.

”Toivomme, että uudella eduskunnalla on rohkeutta tarttua ilmastokysymykseen tuoreella otteella. Lihan kulutusta on pakko vähentää niin eläinoikeus- kuin ilmastosyistäkin. Tätä eivät monet nykyiset päättäjät kannata, joten kannustamme eläinten ystäviä ottamaan selvää, kuka eduskuntavaaliehdokkaista on eläinten oikeuksien kannalta tärkeiden muutosten kannalla”, sanoo Laakkonen.

Animalian hallituksessa jatkavat myös Jenna Aarnio (VTM) Turusta, Johanna Hiekkala (merkonomi) Helsingistä, Pauliina Klemola (FM) Kouvolasta, Niina Lätti (FM) Helsingistä, Senni Puustinen (medianomi) Helsingistä, Sami Säynevirta (MTI) Helsingistä ja Salla Tuomivaara (YTT) Helsingistä.

Lisätiedot

Erja Laakkonen
Animalian puheenjohtaja
puheenjohtaja@animalia.fi

Taija Rinne
viestintäpäällikkö
puh. 050 302 8170
taija.rinne@animalia.fi

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: