Animalian reseptit: Aamiainen joulutwistillä

Reetta Olli

Lovelyveggies

Aamiainen on päivän tärkeimpiä aterioita. Aamu on hyvä aloittaa runsaalla aamiaisella, jossa on hyvälaatuisia hiilihydraatteja, kuten marjoja, täysjyvää ja kasviksia, sekä proteiinia ja rasvoja. Kokeile oheisia terveellisiä ja herkullisia aamiaisvaihtoehtoja, tällä kertaa jouluisella twistillä.

Kaksi kerrosleipää jouluisella pöydällä.

Herkulliset kerrosleivät

4 annosta / 15 minuuttia.

Moniviljapaahtoleipää tai kauraleipää
Hummusta
Salaattia, silmusalaattia
Kurkkua

Täyte:

1 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl keitettyjä valkopapuja
3 rkl vegaanista majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun kaura fraichea.

Huuhtele keitetyt kikherneet ja valkopavut.

Ota kulho ja lisää sinne kikherneet, valkopavut, vegaaninen majoneesi, sinappi, valkosipulijauhe ja ravintohiivahiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset keskenään.

Levitä hummusta leipien väliin, lisää salaatit ja suikaloidut kurkkusiivut sekä kikherne-paputäyte.

Mustikoilla ja ja puolukoilla koristeltu smoothie.

Puolukka-mustikka smoothie

2 annosta / 10 minuuttia.

1,5 dl pakastemustikoita (kotimaisia)
0,5 dl pakastepuolukoita (kotimaisia)
1 dl kaurahiutaleita
2 kpl banaania
2 rkl chian siemeniä (liotettuna pienessä määrässä vettä)
1 tl kardemummaa
1 dl soijarahkaa
1 dl kauramaitoa
1,5 dl vettä

Laita chian siemenet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi.

Laita pakastemarjat, kaurahiutaleet, banaanit, kardemumma, soijarahka ja lionneet chian siemenet tehosekoittimeen.

Lisää nesteet ja surauta kaikki tehosekoittimessa sileäksi.

Granola on laitettu kannelliseen lasipurkkiin. Taustalla joulukuusen koristeita.

Piparkakun makuinen granola

8 annosta / 15 minuuttia.

2 dl kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl mantelirouhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
0,75 dl vaahterasiirappia

Pilko cashewpähkinöitä hieman pienemmiksi.

Laita kulhoon kaikki kuivat aineet ja mausteet. Sekoita.

Lisää vaahterasiirappi seokseen ja sekoita kaikki keskenään.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 10–15 minuuttia 150 asteessa. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan, sillä aika voi vaihdella uunin tehosta riippuen. Anna granolan jäähtyä hetken ja lusikoi jugurtin tai rahkan ja marjojen päälle.

Löydät lisää reseptejä Lovelyveggiesin blogista ja Instagram- ja Facebook-tileiltä (linkit aukeavat uusiin välilehtiin).

Reseptit ja reseptikuvat: Reetta Olli / Lovelyveggies.

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 4/2019. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: