Animalian reseptit: Helpot pikkujoulutarjoilut





Animalia
Reetta Olli
Lovelyveggies

Jotkut nauttivat joulun alla touhuamisesta ja ruuan laittamisesta itse alusta asti. Mutta joskus on kiva päästä helpommalla. Tällä kertaa valmistamme tarjottavia pikkujouluihin vegaanisten valmistuotteiden avulla. Helppoa ja taatusti herkkua!

Useita kerrosleipiä aseteltuna lautaselle päällekäin ja koristeltuna tillillä.

Savutofu-kerrosleivät

8 kpl.

1 pkt Real-leipää
Oatly-tuorejuustoa (maustamatonta)
valkosipulijauhetta
sinappia
Jalotofu-savutofua
vegaanista margariinia tai öljyä paistamiseen
tilliä leivän sisään ja päälle

Mausta tuorejuusto valkosipulijauheella ja viipaloi tofu kahdeksaan palaan. Paista tofupalat margariinissa tai öljyssä paistinpannulla.

Kokoa leivät levittämällä kahden viipaleen päälle tuorejuustoa. Lisää toisen viipaleen päälle paistettu tofupala, tofupalan päälle sipaus sinappia ja tilliä. Laita toinen voideltu leipäviipale tofun päälle ja leikkaa kerrosleipä puoliksi niin, että saat kolmioleipiä.

Vartaita lautasella. Koristeena tilliä.

Vegevartaat

cocktail- tai ohuita varrastikkuja
soijapyöryköitä (esim. Anamma)
seitannakkeja (esim. Wheaty)
Violife-savujuustoa
Sheese Greek Style -juustoa

Valmista soijapyörykät uunissa paketin ohjeen mukaan ja paloittele muut ainekset kuutioiksi.

Laita valmiita pyöryköitä, juustoja ja nakkeja mielesi mukaan cocktailtikkuihin tarjolle.

Tähdenmuotoisia linssipihvejä kera perunoiden ja punajuurisalaatin.

Linssipihvejä ja valmissalaatteja

Ohjeessa käytettiin Hälsans Kök -linssipihvejä, mutta kauppojen pakastekaapeista löytyy myös mm. Pirkan ja Apetitin vegaanisia kasvispihvejä.

Kotimaista-merkin perunasalaattia
Rainbow-punajuurisalaattia

Valmista pihvit uunissa paketin ohjeen mukaan tai paista pannulla.

Leikkaa valmiit pihvit piparimuotilla mieleiseksesi kuvioksi tuomaan joulun tunnelmaa ja tarjoile keitettyjen tillillä maustettujen perunoiden ja valmissalaattien kera.

Kuusi minijuustokakkusta Iittalan Kastehelmi-lautasella.

Jouluiset minijuustokakkuset

9 kpl.

Pohja:
16 kpl Annas pipareita
3 rkl Keijun sinistä margariinia

Täyte:
1 pkt Tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
8 rkl tomusokeria
2-3 tl kanelia
paperisia muffinivuokia (muutama päällekkäin)

Murskaa noin 16 kpl pipareita kulhossa mahdollisimman hienoksi muruksi ja lisää 3 rkl margariinia. Sekoita hyvin ja painele noin 1 cm kerros keksimuruseosta muffinivuokien pohjalle tiiviiksi pohjaksi.

Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset: tuorejuusto, tomusokeri ja kaneli. Lisää tomusokeri siivilän läpi välttääksesi paakut.

Jaa täyte muffinivuokiin keksipohjien päälle ja laita kakkuset pakkaseen 45– 60 minuutiksi. Tarjoile heti glögin kera.

Löydät lisää reseptejä Lovelyveggiesin blogista, Instagramista ja Facebookista (linkit aukeavat uusissa välilehdissä).

Reseptit ja kuvat: Reetta Olli / Lovelyveggies.

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 4/2016. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta.






Julkaistu: marraskuu 5, 2016