Animalian reseptit: Mausteiset ruuat

Anniina Kotiranta

Anniina's Kitchen

Kaipaatko vahvoja makuja? Nämä kolme mausteista reseptiä hurmaavat kotiväen ja vieraat. Kukkakaalisiipien sriracha-hunnun lisäksi niitä maustaa teriyaki, ja korianteri viimeistelee kaikki suolaiset ruuat. Jälkiruokaakaan ei ole unohdettu, kun mustikka-kardemummakakussa maistuu hento timjami.

Herkullisia kukkakaalisiipiä koristeltuna korianterilla.

Teriyaki-kukkakaalisiivet

Kahdelle.

1 kukkakaali
1,5 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl valkopippuria
1 dl teriyaki-kastiketta
1 tl srirachaa

Dippi:
Vegaanista ranskankermaa (Oatly iMat Fraiche)
1 rkl mantelimaitoa
korianteria

Irrota kukkakaalista nuput isohkoina paloina. Sekoita yhteen jauho ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Dippaa kukkakaalinuput taikinaan ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia (käännä siivet kerran paistamisen aikana).

Sekoita yhteen teriyaki-kastike ja sriracha ja levitä kukkakaalien päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia.

Korianteri viimeistelee täytetyt munakoisot.

Täytetyt munakoisot korianterikastikkeella

Neljälle.

2 munakoisoa
2 dl kypsää kuskusia
1 dl makeaa maissia
1 tölkki kidneypapuja
1 tl sitruunanmehua
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl srirachaa
1,5 dl kaurakermaa

Korianterikastike:
korianteria
Yosa Greek style -jogurttia
suolaa ja pippuria

Leikkaa munakoisot puoliksi, koverra sisus lusikalla ja aseta munakoisot uunivuokaan.

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta lisää tarpeen mukaan. Koverretun osan voi pilkkoa, paistaa pannulla ja lisätä täytteeseen.

Täytä munakoisot ja paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tässä kakussa maistuu hento timjami.

Mustikka & kardemumma -raakakakku

12 palaa.

Pohja:
4 dl saksanpähkinöitä
1 tl ceyloninkanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
7 tuoretta kivetöntä taatelia

Täyte:
240 g cashewpähkinöitä (liota yön yli kylmässä vedessä tai kuumassa vedessä n. 30 min.)
yhden sitruunan mehu
2,3 dl mustikoita
1 dl kookos- tai mantelimaitoa
1,5 dl kookosöljyä sulatettuna
5 rkl agave- tai vaahterasiirappia
2 rkl tuoretta timjamia
ripaus suolaa

Sekoita saksanpähkinät, kaneli, kardemumma ja suola monitoimikoneessa muruksi. Lisää taatelit ja sekoita massaksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja laita pakkaseen odottamaan.

Laita valutetut cashewpähkinät ja muut ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita 1–2 minuuttia, kunnes seos on tasaista ja kermaista. Maista ja säädä makua tarvittaessa.

Kaada pohjan päälle ja siirrä pakkaseen 5–6 tunniksi. Anna kakun olla pöydällä 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Löydät lisää reseptejä Instagram-tililtä Anniina’s Kitchen (linkki avautuu uudessa välilehdessä).

Reseptit & reseptikuvat: Anniina Kotiranta / Anniina’s Kitchen.

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 1/2019. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: