Animalian reseptit: Teekutsujen tarjottavat

Aino Sihtola

Vegaanin ruokavuosi

Kesällä on ihana ruokailla ulkona koko perheen ja isommankin porukan voimin. Pöydän voi kattaa vaikka omaan pihaan, mökille, parvekkeelle tai puistoon. Hauskimmat juhlat taitavat olla leikkimökissä, jossa vietetään lasten omia teekutsuja herkkuleivoksia ja kolmioleipiä maistellen. Isompaan nälkään tehdään yhden kattilan vihannespastaa ja couscous-salaattia.

Tarjottimella on kolmioleipiä ja leivoksia.

Kohmeiset herkkuleivokset

8 suupalaa

1 viipaleina pakastettu banaani
1 dl pakastemarjoja
½ dl vispautuvaa kaurakermaa
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun 8 vegaanista keksiä, ja koristeluun 1 dl tuoreita marjoja.

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja anna hieman sulaa. Aja tasaiseksi massaksi.

Jaa leivosmassa 8 paperiseen muffinivuokaan. (Voit käyttää apuna muffinipeltiä tai pieniä leivosvuokia). Pakasta noin tunnin ajan.

Kumoa kohmeiset leivokset keksien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

Tarjottimella on kolmioleipiä ja leivoksia.

Mansikka-kaurapala kolmioleivät

8 suupalaa

1 pkt Yosa -kaurapalaa
rypsiöljyä
4 siivua paahtoleipää
vegaanista margariinia
6 suurta mansikkaa

Tarjoiluun kurkkua ja herneitä sekä cocktail-tikkuja.

Viipaloi kaurapala n. 0,5 cm siivuiksi ja paista rypsiöljyssä. Voitele paahtoleivät margariinilla ja asettele kaurapalaviipaleet kahden leivän päälle.

Viipaloi mansikat ja lado kaurapalaviipaleiden päälle. Aseta toiset leipäviipaleet kansiksi ja leikkaa kumpikin leipä nurkasta nurkkaan ristiin. Seivästä cocktail-tikuilla ja koristele.

Couscous-salaatti sopii isompaan nälkään.

Raikas couscous-salaatti

8-10 annosta
4 dl couscousia
5 ½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria
4 rkl sitruunan mehua
1 rkl omenaviinietikkaa
500 g erivärisiä tomaatteja
2 avomaan kurkkua
1 kevätsipuli
2 avokadoa
6 aurinkokuivattua tomaattia + 3 rkl purkin öljyä
1 tlk (380g) vihreitä linssejä
3 rkl silputtua korianteria/persiljaa

Mittaa couscous suureen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kasvisliemikuutio ja kaada ryynien päälle. Peitä ja anna turvota n. 8 minuuttia.

Sekoita couscous haarukkaa apuna käyttäen. Lisää mausteet, sitruunamehu ja omenaviinietikka.

Pese ja pilko loput vihannekset ja lisää joukkoon. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti ja lisää salaattiin. Mittaa mukaan n. 3 rkl purkin öljyä. Lisää valutetut linssit ja halutessasi silputtua korianteria tai persiljaa.

Tämän vihannespastan teko on nopeaa.

Yhden kattilan pikainen vihannespasta

6 annosta

1 sipuli
1 kesäkurpitsa
½ parsakaalin kukinto
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl punaista currytahnaa
7 dl pastaa
500 g tomaattimurskaa
4 dl kookosmaitoa
sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
1 tlk (380g) kikherneitä (valinnainen)

Käsittele ja pilko vihannekset.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää currytahna. Kuullota sipuli ja lisää loput kasvikset. Paista kasviksia noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.

Lisää pasta, kookosmaito ja tomaattimurska. Hauduta pasta kypsäksi kannen alla välillä sekoitellen.

Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jos haluat pastasta täyttävämmän, lisää joukkoon kikherneitä.

Löydät lisää reseptejä Vegaanin ruokavuosi -blogista täältä (linkki aukeaa uudessa välilehdessä).

Reseptit ja reseptikuvat: Aino Sihtola / Vegaanin ruokavuosi.

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 2/2019. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: