Brittiläinen turkisalan ex-johtaja vaatii nyt turkisten kieltoa

Brittiläisen turkisalan liiton entinen johtaja Mike Moser on kertonut lopettaneensa työssään, koska turkistarhoilla kärsivien eläinten katsominen alkoi aiheuttaa hänelle suurta ahdistusta. Nyt Moser on mukana kampanjassa, joka ajaa turkisten myynnin kieltoa Isossa-Britanniassa, kertoo brittiläinen Mirror-sanomalehti.

Mike Moser työskenteli kuusi vuotta toimitusjohtajana British Fur Trade Associaton -järjestössä, joka toimii turkisalan yritysten etu- ja markkinointiorganisaationa. Tätä ennen hän työskenteli kansainvälistä turkiskauppaa edistävässä International Fur Federationissa. Moser erosi tehtävästään tammikuussa 2019. Päätös oli muhinut pitkään, mutta voimakkaimmin siihen vaikuttivat turkistarhoilla kuvatut videot kärsivistä eläimistä ympäri maailmaa – myös Suomesta. Tarhoilla tapahtuvan julmuuden näkeminen oli hänelle yksinkertaisesti liikaa.

Iso-Britannia on kieltänyt turkistarhauksen jo vuonna 2003. Silti maassa on yhä sallittua myydä muualla kasvatettujen eläinten turkiksia. Moserin mielestä tämä on moraalinen ristiriita, joka tulee korjata kieltämällä myös turkisten myynti maassa.

Moser kertoo Mirrorin haastattelussa, että turkistarhaus on aikansa elänyt ala, joka joutuu syystäkin puolustelemaan toimintaansa yhä enemmän. Tavallisten ihmisten mielestä ei ole enää hyväksyttävää lukita eläimiä häkkeihin ja tappaa niitä vain turhamaisuuden vuoksi.

Moser ehti edistää työkseen turkisten myyntiä vuosia. Nyt hän kuitenkin sanoo, ettei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa mielipidettään, kun saatavilla on lisää tutkittua tietoa aiheesta. Hän kertoo, ettei pyydä anteeksi tekemäänsä työtä, mutta katuu kuitenkin sitä, ettei tehnyt lopettamispäätöstä jo aiemmin.

Mike Moserin koko haastattelun voit lukea Mirror-lehdestä.

Kuva: Andrew Skowron

Lähteet (muualla verkossa)

Mirror 8.9.2020. Ex-boss of British Fur Trade pleads ’ban it’ after cruelty reduced him to tears.

Animalia. Tarhauskiellot maailmalla

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: