Eläinkokeiden kieltoa vaativan kansalaisaloitteen allekirjoitukset on hyväksytty

End Animal Testing -kansalaisaloitteen eteneminen Euroopan parlamentin käsittelyyn on varmistunut, kun sen allekirjoittaneiden EU-kansalaisten määräksi vahvistettiin 1,2 miljoonaa.

Kansalaisaloitteen allekirjoitusten kerääminen päättyi elokuussa 2022, jolloin aloite oli kerännyt 1,4 miljoonaa allekirjoitusta. Suomesta allekirjoituksia saatiin yli 54 000. Tämän jälkeen kaikki allekirjoitukset tarkistettiin, jotta varmistuttiin siitä, että sen on allekirjoittanut yli miljoona EU-kansalaista. Tarkistusprosessin jälkeen kansalaisaloitteessa todettiin olevan 1 217 916 allekirjoitusta. Kyseinen aloite on vasta seitsemäs eurooppalainen kansalaisaloite, joka on ylittänyt hyväksyttyjen allekirjoitusten määrän.

Aloite etenee komissioon

Seuraavaksi Euroopan komissio käy läpi aloitteen sisällön, jonka jälkeen komission edustajat tapaavat kansalaisaloitteen tekijät. Myöhemmin keväällä Euroopan parlamentissa järjestetään kuulemistilaisuus, jossa mahdollisesti myös äänestetään aloitteen vaatimuksista. Tämän jälkeen komissio antaa virallisen vastauksensa ja kertoo, miten se aikoo edetä aloitteen vaatimusten käsittelyssä.

EU:ssa käytetään vuosittain yli 10 miljoonaa eläintä eläinkokeissa. Kansalaisaloitteella vaaditaan eläinten kärsimyksen lopettamista kosmetiikka- ja kemikaalikokeissa sekä kunnianhimoista suunnitelmaa kaikkien eläinkokeiden lopettamiseksi Euroopan unionissa. Tavoite on kirjattu EU:n koe-eläintoimintaa säätelevään direktiiviin, mutta minkäänlaista suunnitelmaa eläinkokeiden vähentämiseksi ja lopulta niistä luopumiseksi ei ole tehty.

Lue lisää (muualla verkossa)

Cruelty Free Europe 25.1.2023. End Animal Testing ECI confirmed with 1.2 million supporters.

Kuva:  Roger Kingbird / We Animals Media

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: