Eläinlääkäriliitto kannattaa turkistarhauksen nopeaa kieltämistä  

Suomen Eläinlääkäriliitto hyväksyi kannan, jossa vaaditaan turkiseläinten häkkikasvatuksen kieltämistä mahdollisimman lyhyellä siirtymäajalla. 

Liitto perustelee kantaansa sillä, että nykymuotoinen häkkikasvatukseen perustuva turkistarhaus ei mahdollista turkiseläinten lajityypillistä käyttäytymistä. Liiton mielestä turkistarhaus on ongelmallista eettisesti, eläinten hyvinvoinnin, ympäristönsuojelun ja zoonoottisten tautien kannalta. 

Kannanotossa liitto nostaa esille myös sen, että tarhaus aiheuttaa eläimille vakavia hyvinvointiongelmia, kärsimystä, sairauksia ja stressiä. Liiton mielestä tarhaus onkin vastoin sekä nykyistä eläinsuojelulakia että uutta, vuoden 2024 alussa voimaan tulevaa eläinten hyvinvointilakia. 

Liitto muistuttaa lisäksi siitä, että turkistarhoille levinnyt lintuinfluenssa voi muuntua ja levitä ihmisiin sekä aiheuttaa ympäristöongelmia. 

Suomen Eläinlääkäriliiton mielestä turkiseläinten häkkikasvatus tulee kieltää Suomessa ja eläinten hyvinvoinnin kannalta kiellon määräajan pitää olla mahdollisimman lyhyt. Liitto kannattaa tuen tarjoamista turkistarhaajille muutoksessa.  

Tuore mielipidekysely kertoo, että suurin osa suomalaisista on eläinlääkäriliiton kanssa samaa mieltä: 83 prosenttia suomalaista vastustaa nykymuotoista turkistarhausta. 

Lue lisää (muualla verkossa) 

Suomen Eläinlääkäriliitto 13.11.2023. Suomen Eläinlääkäriliiton kanta turkkien vuoksi kasvatettavien eläinten pidosta

Animalia 9.11.2023. Nykymuotoista turkistarhausta vastustaa 83 % kansalaisista – täyskiellon kannatus kasvanut 11 prosenttiyksikköä.  

Kuva: Jonatan Pie / Unsplash

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: