Enää pieni vähemmistö EU-maista sallii turkistarhauksen rajoituksetta

Suomi kuuluu alati pienevään vähemmistöön EU-maita, jotka sallivat turkistarhauksen rajoituksetta. Tällä hetkellä näitä EU-maita on jäljellä enää kahdeksan.  

Suomen lisäksi EU-maista sallii turkistarhauksen ilman mitään rajoituksia vain Bulgaria, Kreikka, Kypros, Liettua, Portugali, Puola ja Romania.  Näistä maista Bulgariassa, Liettuassa, Puolassa ja Romaniassa on käynnissä parlamentaarinen keskustelu turkistarhauksen lopettamiseksi.  

Puola on yksi maailman suurimmista turkistuottajamaista, ja silti turkistarhauskielto on siellä hyväksytty jo ala- ja ylähuoneessa. Kielto vaatii vielä presidentin hyväksynnän ja alahuoneen äänestyksen.  

Valtaosa EU:sta on kieltänyt turkistarhauksen kokonaan tai osittain 

Jo 15 EU-maata on kieltänyt vähintään villieläinten tarhaamisen turkisten vuoksi: Alankomaat, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kroatia, Latvia, Luxemburg, Malta, Ranska, Slovakia, Slovenia, Tšekki, Unkari ja Viro. 

Saksassa turkistarhaus on päättynyt tiukentuneen lainsäädännön vuoksi. Osittaisia kieltoja on lisäksi Espanjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Ruotsissa kettujen tarhaus loppui lainsäädännön kiristämisen seurauksena, ja Tanska on kieltänyt kokonaan kettujen tarhaamisen. 

Lue lisää (muualla verkossa) 

Animalia. Turkistarhauskiellot maailmalla.

Kuva: Andrew Skowron

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: