Ikoniset tavaratalot Macy’s ja Bloomingdale’s hylkäävät turkikset

Yhdysvaltojen tunnetuimmat tavaratalot Macy’s ja Bloomingdale’s luopuvat turkiksista loppuvuoteen 2020 mennessä.

Tavaratalojen emoyhtiö Macy’s, Inc on Yhdysvaltojen suurin alan toimija. Sillä on 900 toimipaikkaa 44 osavaltiossa. Päätös syntyi yhteistyössä Yhdysvaltojen Humane Societyn kanssa.

Tavaratalojätin toimitusjohtaja Jeff Gennette kertoo yrityksen tiedotteessa, että he ovat seuranneet ihmisten toiveita ja trendien muuttumista sekä kuunnelleet kollegoitaan viimeisten parin vuoden ajan. Päätös koskee koko Macy’s, Inc. -yritystä.

Macy’s-tavaratalon ilmoitus turkittomuudesta on jatkoa yhä tiheämmin julkaistaviin turkittomuuslinjauksiin. Aiemmin tässä kuussa Kaliforniasta tuli Yhdysvaltojen ensimmäinen osavaltio, joka kielsi uusien turkistuotteiden myynnin ja valmistuksen. Vastikään julkaistu uusi materiaali suomalaisilta turkistiloilta kohahdutti Isossa-Britanniassa, jossa kampanjoidaan turkisten myynnin kieltämiseksi. Turkistarhaus on Isossa-Britanniassa jo kielletty.

Turkistarhaus on kielletty täysin 13 Euroopan maassa. Viimeisimpänä turkistarhauksen kielsi Slovakia. Lisäksi Saksassa ja Sveitsissä eläinsuojelulaki vaatii turkiseläimille sellaiset elinolosuhteet, että turkistarhaus on käytännössä mahdotonta. Ruotsissa ketuille vaaditaan muun muassa mahdollisuutta kaivamiseen, mikä on lopettanut kettujen tarhaamisen maassa. Tanskassa on kielletty kettujen turkistarhaus siirtymäajalla. Irlannissa ja Bulgariassa turkistarhauskielto on parlamentaarisessa käsittelyssä. Yli 1 000 muotimerkkiä ja -suunnittelijaa on hylännyt turkisten käytön. Turkittoman muodin puolesta liputtavat muun muassa Prada, Gucci, Michael Kors ja Burberry. Suomessa I Love Me -messut ilmoitti viime viikolla, että sen vuoden 2020 messuilla ei tulla enää näkemään turkiksia.

Kuva: Esko Kivistö.

Lähteet (muualla verkossa)

Macy’s Inc: Macy’s, Inc. Commits to Going Fur-Free (englanniksi).

The Humane Society: Macy’s and Bloomingdale’s ditch fur (englanniksi)

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: