Irlannin turkistarhauskielto etenee

Respect for Animals -järjestön mukaan turkistarhauksen kieltävä lakialoite etenee Irlannin hallituksessa suunnitelmien mukaan. Asian on järjestölle vahvistanut Irlannin maatalousministeriö.  

Irlannin hallitus päätti viime vuoden heinäkuussa lakiesityksestä, joka kieltäisi turkistuotannon maassa siirtymäajalla. Lain eteneminen kuitenkin pysähtyi muun muassa Brexitin ja viimeisimpänä koronaviruspandemian vuoksi.   

Respect for Animalsin Irlannin maatalousministeriöltä saaman lausunnon mukaan ministeriö on jälleen valmistelemassa tarhauksen kieltävää lakiesitystä. Ministeriön lausunnossa kerrotaan, että lakiesityksessä otetaan huomioon myös sosiaaliset ja taloudelliset näkökulmat niin, että alan työtekijöillä on mahdollisuus siirtyä esimerkiksi muille aloille.  

Kesällä 2019 Irlannin maatalousministeri Michael Creed kertoi, että päätökseen vaikutti muun muassa yhteiskunnallinen keskustelu, jota turkistuotannosta on kansainvälisesti käyty. Ministerin mukaan uusin tieto osoittaa, että turkistarhaus on vastoin eläinten hyvinvointia ja siksi Irlannin on aika asteittain luopua turkistuotannosta. 

Kuva: Andrew Skowron

Lähteet

Animalia-media 3.7.2019. Irlanti kieltämässä turkistarhauksen  

Respect of Animals 22.5.2020. Update: Ireland’s fur farming ban (englanniksi, muualla verkossa). 

Department of Agriculture, Food and the Marine 25.6.2019. Government approves phasing out of Fur Farming (englanniksi, muualla verkossa). 

 

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: