Irlanti kieltää turkistarhauksen

Irlannista tulee Euroopan 17. maa, jossa turkistarhaus kielletään Ranskan, Italian ja Viron vuonna 2021 tekemien päätösten jälkeen.

Turkistarhauksen kieltävän lakiesityksen viimeiset vaiheet käytiin läpi 29.3.2022. Seuraavaksi lakiesitys menee presidentille allekirjoitettavaksi. Kolmen viimeisen turkistarhan odotetaan lopettavan tämän vuoden aikana. Mielipidekyselyn tulosten mukaan 80 % irlantilaisista haluaa kieltää turkistarhauksen.

Peräkkäiset hallitukset ovat luvanneet kieltää turkistarhauksen Irlannissa. Tätä nimenomaista lainsäädäntöä on odotettu jo jonkin aikaa, ja se on keskeinen osa hallituksen sopimaa ohjelmaa. Se listattiin ensisijaiseksi lakiehdotukseksi, kun vuoden 2021 lainsäädäntöohjelma julkaistiin.

Turkisteollisuuden julmuus sai lisävahvistusta entisestään, kun Veterinary Ireland julkaisi raportin. Siinä todettiin, että eläinten hyvinvointiin liittyvistä syistä ”minkin ja vastaavien villieläinten kasvatus turkisten tuotannossa olisi kiellettävä välittömästi”. Raportti tukeutui kattavaan tieteelliseen katsaukseen.

”Tämä on historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille Irlannissa. Olen ollut mukana turkistarhauksen vastaisessa kampanjoinnissa Irlannissa yli 15 vuotta, joten kieltoa on odotettu kauan. Tämä on upea uutinen kaikille myötätuntoisille ihmisille. Nyt on olennaisen tärkeää, että lainsäätäjät ympäri maailmaa — myös EU:n tasolla — ryhtyvät kiireellisiin toimiin turkistarhauksen julmuuden lopettamiseksi lopullisesti”, Mark Glover, Fur Free Alliancen hallituksen jäsen ja Respect for Animals-järjestön johtaja sanoo.

Muualla verkossa

Fur Free Alliance 30.3.2022: Rebublic of Ireland bans fur Farming

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: