Jälleen voitto turkiseläimille – Dolce&Gabbana luopuu turkiksista!

Italialainen luksusmuotibrändi Dolce & Gabbana ilmoitti 31.1.2022 jättävänsä turkikset pois mallistoistaan. Linjaus tulee voimaan vuodesta 2022 alkaen.

Yrityksen päätös on linjassa Fur Free Alliancen (FFA) ohjeiden kanssa. Viime viikolla myös toinen italialainen luksusmerkki Moncler ilmoitti lopettavansa turkisten käytön. Sekä Dolce & Gabbana että Moncler ovat olleet suomalaisen turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin asiakkaita.

Dolce & Gabbanan markkinointipäällikkö Fedele Usai kertoo, että Dolce & Gabbana työskentelee kestävämmän tulevaisuuden puolesta, johon turkikset eivät kuulu. Hänen mukaansa muotiteollisuudella on merkittävä rooli sosiaalisen vastuun kantamisessa. Hän lisää, että Dolce & Gabbana aikoo sisällyttää mallistoihinsa innovatiivisia materiaaleja sekä kehittää ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä.

Fur Free Alliancen puheenjohtaja Joh Vinding iloitsee päätöksestä. Hän kommentoi, että Dolce & Gabbana on yksi niistä yrityksistä, jotka kehittyvät muuttuvan maailman mukana. Nämä yritykset sopeutuvat kehittyvään asiakaskysyntään, jossa halutaan yritysten ottavan kantaa eläinten kärsimykseen ja uudistuvan kestävän tulevaisuuden vuoksi.

Muotialan kärkimaa Italia kielsi turkistarhauksen koronapandemian vuoksi vuonna 2021 ja kokonaan vuoden 2022 alusta alkaen. Dolce & Gabbana liittyy turkittomien brändien kasvavaan joukkoon, joita ovat muun muassa italialaiset merkit Armani, Gucci ja Prada.

Moncler hylkää turkikset 25.1.2022

Lue lisää (muualla verkossa)

Fur Free Alliance 31.1.2022. Dolce & Gabbana goes fur free.

Kuva: Jonatan Pie / Unsplash

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: