Animalian reseptit: Kesäpäivien pikkupurtavat

Irini Papanthimou

Vegaanipäiväkirjani

Kesän korvilla kannattaa kokeilla uusia reseptejä. Uuniperunoihin saa vaihtelua texmex-täytteellä ja perunakolmiot valmistuvat lisukkeeksi nopeasti ja helposti. Kaiken kruunaa suussa sulava mansikka-marenkijäätelö!

Texmex-uuniperunat

n. 600 g eli 4 isoa perunaaTäytetyt uuniperunat

Täyte

250 g Beanit-härkäpapusuikaleita
öljyä paistamiseen
1 dl maustamatonta soijajugurttia
3 rkl tacomaustetta

Guacamole

2 avokadoa
tomaatti
1/2 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 limetin mehu
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1. Harjaa perunat puhtaiksi, kääräise folioon ja paista 200 asteessa tunti.

2. Guacamolea varten halkaise avokadot ja koverra avokadon hedelmäliha kulhoon. Kuori ja hienonna punasipulin puolikas, kuutioi tomaatti. Hienonna valkosipuli ja purista limetistä mehu. Sekoita ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista härkäpapusuikaleita pannulla öljyssä. Suikaleiden pinta saa rapsakoitua hieman. Sekoita jäähtyneiden suikaleiden joukkoon soijajugurtti sekä tacomauste.

4. Leikkaa kypsiin perunoihin pitkittäisviilto ja täytä.

Perunakolmiot

Perunakolmiot1 prk Danerolles Croissant -tuoretaikinaa
250 g eli 6 pientä perunaa
3 dl vegaanista juustoraastetta

1. Puhdista perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi. Pilko jäähtyneet perunat ohuiksi siivuiksi.

2. Levitä croissant-kolmiot leivinpaperille.

3. Levitä juustoraaste kolmioiden päälle ja lopuksi asettele perunasiivut juustoraasteen päälle.

4. Paista 200 asteessa noin 10 min. Rouhi halutessasi kolmioiden päälle mustapippuria.

Mansikka-marenkijäätelö

Mansikka-marenki jäätelöJäätelömassa

4 dl vaahtoutuvaa soijakermaa tai muuta kasvipohjaista kermaa
1 tlk kondensoitua kookosmaitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
500 g mansikoita

Marenki

2 dl säilykekikherneiden lientä, eli aquafabaa
2 dl sokeria

1. Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Levitä massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista marenkilevyä 140 asteessa 1 h 40 min.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita vaahtoon kookosmaito sekä siirappi. Soseuta mansikat esimerkiksi tehosekoittimessa ja sekoita mansikkasose massan sekaan. Suikaloi jäähtynyt marenki ja sekoita marenkisuikaleet jäätelömassan sekaan.

3. Kaada massa vuokaan ja pakasta vähintään viisi tuntia.

Reseptit ja kuvat: Irini Papanthimou / Vegepäiväkirjani

Lisää reseptejä löydät Vegepäiväkirjani nettisivulta ja Instagram-tililtä (linkit aukeavat uusiin välilehtiin).

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 2/2020. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

 

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: