Koirien puolella yli rajojen

Animalia tuki Viipurin Koirat -yhdistystä 1 500 euron lahjoituksella lokakuussa 2018. Yhdistys tarvitsi apua yhteistyötarhoilla asuvien kodittomien koirien ruokintaan tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Viipurin Koirat on yhdistys, joka on työskennellyt vapaaehtoisvoimin kodittomien koirien tilanteen parantamiseksi Viipurin alueella vuodesta 2006. Yhdistys auttaa kahta Viipurissa ja yhtä Svetogorskissa sijaitsevaa tarhaa muun muassa hankkimalla koirille ruokaa, juomavettä, loishäätöjä ja eläinlääkärin hoitoa sekä kunnostamalla aitauksia ja rakentamalla suojia. Yhdistys myös kustantaa koirien sterilointeja hylättyjen koirien määrän vähentämiseksi.

Yhdistys tarvitsi erityisesti lokakuussa apua tiukan taloudellisen tilanteen takia. Pahimmillaan tilanne olisi johtanut siihen, että tarhoja ei olisi pystytty avustamaan hetkeen ruokahankinnoilla. Koiranruoka on yhdistyksen suurin kuukausittainen menoerä. Esimerkiksi suurimman avustettavan tarhan lähes 300 koiraa syövät joka viikko koiranruokaa yli 800 euron edestä.

Lukemattomia koiria avun tarpeessa

Koirien pito on Venäjällä hyvin erilaista kuin Suomessa. Koirat saavat kulkea usein vapaina eikä niiden perään juuri kysellä, jos ne katoavat. Ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti kotikoirille, koska koirien sterilointeihin ei ole varaa tai tahtoa.

Viipurin Koirien avustamilla tarhoilla asuu jatkuvasti noin 500 koditonta koiraa. Vaikka sadat koirat ovat löytäneet Viipurin Koirien kautta pysyvän kodin Suomesta ja kodittomien koirien lukumäärä on vuosien kuluessa vähentynyt Viipurin alueella tarhayhteistyön sekä sterilointien ansiosta, lukemattomia uusia koiria hylätään jatkuvasti.

Kadulle hylkääminen tarkoittaa sitä, että tarhoille saapuu jatkuvasti uusia koiria, pennuista senioreihin. Se tarkoittaa liian monia uusia koiria ruokittavaksi. Koirat ja tarhan työntekijät ovat pulassa ilman lahjoittajien tukea. Lisäksi tuleva talvi ja kasvaneet eläinlääkärikulut viime syksynä huolestuttivat yhdistystä ja paikallisia eläinsuojelijoita.

Viipurin Koirien avustamat tarhat eivät saa kunnalta tai valtiolta tukea toimintaansa, vaan niiden talous ja toimintamahdollisuudet ovat täysin hyväntekeväisyyden varassa. Animalia halusi lahjoituksellaan olla mukana tukemassa työtä koirien hyvinvoinnin edistämiseksi paikassa, jossa apua on vaikea saada.

Animalia pystyi tukemaan Viipurin Koiria testamenttilahjoituksella, joka oli suunnattu koirien ja koe-eläinten hyväksi.

Kuva: Laura Uotila.

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: