Komissio ei ryhdy toimenpiteisiin eläinkokeiden lopettamiseksi

Euroopan komission vastaus parlamentille oli pettymys: komissio ei lähde valmistelemaan toimintasuunnitelmaa, joka lakkauttaisi eläinkokeet EU-alueella.

Syyskuussa 2021 Euroopan parlamentti teki historiallisen päätöslauselman, jossa vaadittiin Euroopan unioniin toimintasuunnitelmaa eläinkokeiden lopettamiseksi asteittain. Toimintasuunnitelmaan olisi kuulunut osatavoitteita ja eläinkokeettomien menetelmien kehittämistä.

Komissio vastasi parlamentille maaliskuun alussa. Vastaus sisälsi joukon hajanaisia aloitteita, jotka parhaassa tapauksessa tulevat vähentämään koe-eläinten käyttöä jonkin verran, mutta jotka eivät tule sitä lopettamaan. Tämä siitäkin huolimatta, että koe-eläindirektiivin lopulliseksi tavoitteeksi on kirjattu eläinkokeiden luopuminen.

Eurooppalaiset eläinjärjestöt ovat pettyneitä komission vastaukseen. Ilman sitovaa toimintasuunnitelmaa ja aikataulua ei EU tule saavuttamaan tavoitetta eläinkokeiden lopettamisesta. Vastauksessa kuitenkin luvattiin vahvistaa yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä eläinkokeettomien tutkimusmenetelmien kehittämiseksi. Tämä on askel oikeaan suuntaan, mutta täysin riittämätön ilman sitovaa ja tavoitteellista toimintasuunnitelmaa. Eläinjärjestöt jättivät komissiolle lausunnon, jossa järjestöt ilmaisivat pettymyksensä komission heikkoihin toimenpiteisiin.

EU:n panostettava eläinkokeettomien tutkimusmenetelmien kehittämiseen 14.7.2021

Lue lisää (muualla verkossa)

Eurogroup for Animals 2.3.2022. European Commission disregards wishes of the European Parliament by failing to take concrete steps to phase out animal experiments.

Kuva: Kanashi / Unsplash

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: