Kansanedustaja kaikkien eläinten puolella – Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä valittiin eduskuntaan

Vuosien varrella eläinoikeusteemat ovat nousseet yhä enemmän julkiseen keskusteluun ja myös edistysaskeleita eläinten hyvinvoinnissa on tapahtunut. Uusin eläinoikeusliikkeen virstanpylväs on Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelän nousu eduskuntaan.

Animalia on kansalais- ja asiantuntijajärjestö, joka osallistuu poliittiseen vaikuttamiseen valiokunnissa, työryhmissä sekä tapaamalla poliitikkoja ja päättäjiä. Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta, vaikka joskus kehitys tuntuu Mai Kivelän mukaan tapahtuvan liian hitaasti. Edistystä kuitenkin tapahtuu jatkuvasti, ja myös ihmisten asenteet muuttuvat.

”Eläinten oikeuksien edistymistä ei mitata vuosissa, vaan vuosikymmenissä. On tärkeää pitää mielessä, miten paljon eläinten asema on kehittynyt ja mitä tavoitteita olemme jo saavuttaneet. Animalia on ollut mukana vaikuttamassa muun muassa siihen, että kosmetiikan eläinkokeet ja perinteiset häkkikanalat on kielletty EU:ssa, delfinaariotoiminta Suomesta loppunut ja parsinavetoiden lehmille on saatu laidunnusvelvoite. Lisäksi erityisesti turkistarhauskiellot ja turkittomuuslinjaukset ympäri Eurooppaa ovat osoitus siitä, että eläinten oikeudet ovat ihmisille entistä tärkeämpiä. Eurooppalaiset ja suomalaiset haluavat eläimille parempaa kohtelua, sitä tahtoa tulee myös päättäjien kuunnella”, Mai Kivelä kertoo.

Juuri valittuun eduskuntaan nousi erityisen paljon kansanedustajia eläinmyönteisistä puolueista, mikä povaa Kivelän mukaan parempaa tulevaisuutta eläimille. Kivelä aikoo jatkaa työtä eläinten puolesta nyt eduskunnasta käsin.

“Olen kiitollinen siitä, että olen saanut työskennellä johdonmukaisesti eläinten asiaa edistävässä järjestössä, jonka arvot ja tavoitteet jaan myös henkilökohtaisella tasolla. Omalta osaltani työ eläinten oikeuksien edistämiseksi jatkuu nyt eduskunnassa. Tämä on jännittävä, mutta myös haikea muutos. Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat tuellaan mahdollistaneet Animalian pitkäjänteisen ja vaikuttavan työn”, Kivelä sanoo.  

Animalia ja SEY luovuttivat 139 000 nimeä keränneen vetoomuksen paremman eläinlain puolesta. Mai Kivelä on kuvan oikeassa reunassa. Kuva on otettu eduskuntatalon portailla lokakuussa 2018.
Animalia ja SEY luovuttivat eduskunnalle 139 000 nimeä keränneen vetoomuksen paremman eläinlain puolesta. Mai Kivelä on kuvan oikeassa reunassa. Kuva on otettu eduskuntatalon portailla lokakuussa 2018.

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: