Meksiko kieltää kosmetiikan eläinkokeet

Meksiko on ensimmäinen Pohjois-Amerikan valtio, joka on kieltänyt kosmetiikan vuoksi tehtävät eläinkokeet. Kielto koskee niin ainesosien kuin lopputuotteiden testaamista eläinkokeilla. Eläinkokeilla testatun kosmetiikan ja sen ainesosien myynti ja maahantuonti tulee myös olemaan kiellettyä.

Eläinkokeet kieltävään lakiin jää muutama kohta, joiden perusteella kosmetiikan eläinkokeille voidaan myöntää poikkeuslupa. Näistä puutteista huolimatta on edistyksellistä, että Meksiko hyväksyi lain. Kielto astuu voimaan kahden vuoden kuluttua.

Kosmetiikan vuoksi tehtävät eläinkokeet on kielletty jo 41 valtiossa. EU kielsi kosmetiikan eläinkokeet ensimmäisenä maailmassa. EU:n kielto on ollut hyvä esimerkki muille valtioille, sillä sen jälkeen kosmetiikan eläinkokeet on kielletty muun muassa Australiassa, Intiassa ja Norjassa. Syyskuussa Euroopan parlamentti päätti myös, että EU:ssa tulee luoda toimintasuunnitelma kaikesta eläinkoetoiminnasta luopumiseksi.

Hyvistä edistysaskeleista huolimatta EU:n kosmetiikan eläinkielto on kuitenkin tällä hetkellä uhattuna. Voit kertoa tukesi EU:n kiellolle allekirjoittamalla eläinjärjestöjen käynnistämän kansalaisaloitteen ”Save Cruelty Free Cosmetics”.

Lue lisää (muualla verkossa)

Eurooppalainen kansalaisaloite Save Cruelty Free Cosmetics

Chemicalwatch.com 8.9.2021. Mexico passes complete ban on cosmetics animal testing 

Kuva: Janan Lagerwall / Unsplash

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: