Pohjoismaiset eläinjärjestöt ottivat kantaa tarhauskiellon puolesta

Pohjoismaisten eläinjärjestöjen mukaan demokraattinen tuki ja taloudelliset perustelut turkistarhaukselle ovat kadonneet ja turkistarhaus tulisi lakkauttaa koko Pohjoismaiden alueella.

Virolaiset, suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset eläinjärjestöt ovat työskennelleet vuosia turkistarhauksen kieltämiseksi maissaan. Nyt järjestöt ottavat yhteisesti kantaa tarhauskiellon puolesta pohjoismaissa. Mukana kannanotossa ovat Animalian lisäksi ruotsalainen Djurens Rätt, virolainen Loomus ja norjalainen NOAH.

“Pohjoismainen kehitys osoittaa samaan suuntaan: tarhauksella ei ole enää tulevaisuutta maissa, jotka haluavat olla eläinten hyvinvoinnin kärkipäässä Euroopassa”, Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen kertoo.

Kannanotossa kiinnitetään huomio erityisesti tarhojen heikentyneeseen taloudelliseen kannattavuuteen ja toisaalta demokraattisen tuen puutteeseen.

“Turkisala varmasti vastustaa kieltoa, vaikka väestöstä 100 % olisi sen puolella. Se on tavallaan heidän työnsä”, Lahtinen sanoo.

Kannanotossa kuitenkin kritisoidaan esimerkiksi suomalaisen turkisalan pyrkimystä vaikuttaa Norjan lainsäädäntöön harhaanjohtavilla väitteillä.

Kannanotto julkaistaan tilanteessa, jossa tarhauskielto on ollut viime aikoina parlamentaarisessa keskustelussa tai tulossa keskusteluun Norjassa, Virossa ja Suomessa. Suomessa uuden eläinsuojelulain vastaesityksessä vaaditaan tarhauskieltoa.

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: