Saga Fursin kesäkuun huutokaupan tulos jäi alhaiseksi

Saga Fursin kesäkuun huutokaupassa myytiin vain noin puolet tarjotuista nahoista ja välitysmyynnin arvo romahti alle puoleen viime vuodesta.

Tiistaina 21.6. päättyneen huutokaupan tulos jäi alhaiseksi verrattuna viime vuoteen. Huutokaupassa 5 miljoonasta minkinnahasta myytiin noin 55 % ja 560 000 ketun ja supikoiran nahoista noin 55 %. Välitysmyynnin arvo putosi alle puoleen viime vuodesta. Välitysmyynnin arvo oli 92 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2021 kesäkuussa oli 188 miljoonaa. Saga Fursin laatupäällikkö Björn Eriksson kertoo Österbottens Tidningissä, etteivät myyntihinnat kata vieläkään tuotantokuluja.

Yhtiön edellinen huutokauppa menestyi myös kehnosti. Maaliskuussa myytävänä olleesta 1,6 miljoonasta minkinahasta myymättä jäi 90 prosenttia. Yhtiö antoikin tulosvaroituksen huutokaupan jälkeen.

Turkisalan vaikeudet ovat alkaneet jo ennen koronapandemiaa

Saga Fursin mukaan epävarma tilanne johtuu Kiinan koronarajoituksista ja Ukrainan sodasta, mutta turkisalan vaikeudet ovat alkaneet jo kauan ennen koronapandemiaa. Animalia-median tekemän selvityksen mukaan useat turkistarhat ovat olleet tappiollisia jo ennen koronaviruksen aiheuttamaa kriisiä.

Myös työ- ja elinkeinoministeriö totesi eduskunnan maatalousjaostolle toimittamassaan lausunnossa vuonna 2020, että “[t]urkistarhausalalla vaikeudet ovat alkaneet vuosia ennen koronaepidemiaa, ja tilanne on entisestään heikentynyt kuluvan vuoden aikana. Näkymä tulevaisuuteen on epävarma. Alalla on muita aloja suurempi osuus yrityksiä, joilla ei ole edellytyksiä saada lainaa.”

Turkiseläinten kasvatusmäärät ovat laskussa maailmanlaajuisesti. Minkkejä ennustetaan tarhattavan tänä vuonna noin 10,5 miljoonaa yksilöä, jos Kiinan turkistarhausta ei huomioida. Vielä vuonna 2018 luku oli yli 40 miljoonaa minkkiä. Kettujen tuotanto on myös vähenemässä.

Lue lisää (tässä palvelussa):

Animalia-media 10.6.2022: Turkisala saanut koronatukea 33 miljoonaa – useat turkistarhat saaneet tukea perusteetta

Animalia-media 3.5.2022: Turkisalan syöksy kiihtyy – Saga Furs antoi tulosvaroituksen

Lue lisää (muualla verkossa):

Saga Furs: pörssitiedotteet

Työ- ja elinkeinoministeriö, Innovaatiot ja yritysrahoitus/Palko 21.9.2020: Työ- ja elinkeinoministeriön lausunto eduskunnan maatalousjaostolle

Österbottens Tidning 21.6.2022: Saga Furs juniauktion avslutades med de värdefullaste skinnen – 400.000 blårävsskinn bjöds ut

Kuva: Bruno/Germany / Pixabay

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: