Tanska tukee kasviperäistä ruuantuotantoa yli miljardilla kruunulla

Tanskan hallitus teki historiallisen päätöksen, kun se päätti rahoittaa kasviperäisen ruuan tuotantoa ja kehitystä yli 1,25 miljardilla kruunulla (168 miljoonalla eurolla).

Tanska haluaa rahoituksen avulla vähentää ruuantuotannon ja maatalouden ilmastopäästöjä. Tavoitteena on puolittaa ruuantuotannon aiheuttamat ilmastopäästöt 1990-luvun tasosta.  

Rahoitus on suurin EU-maissa tähän mennessä kasviperäisen ruuan tuotantoon ja kehitykseen kohdennetuista rahoituksista. Päätöksessä mainittiin, että kasviperäisen ruuan tulee olla keskeisessä roolissa vihreässä siirtymässä. Siinä vaaditaan myös Tanskan hallitusta luomaan kansallinen suunnitelma kasvisruuan tuotannon ja myynnin edistämiseksi.

Rahoituksesta suurin osa kohdistetaan kasviperäisten tuotteiden kehitykseen ja markkinointiin: yhdeksän vuoden aikana tähän myönnetään 675 miljoonaa kruunua (90 miljoonaa euroa). Varoja suunnataan myös suoraan maataloustuottajille. He saavat viiden vuoden aikana 580 miljoonaa kruunua (78 miljoonaa euroa) tukia, mikäli yritys kasvattaa proteiinikasveja ihmisten ravinnoksi. Rahoituksen uskotaan tuovan tuhansia uusia työpaikkoja alalle.

Lue lisää (muualla verkossa)

Plantbasednews.org 8.10.2021. Danish Government Allocates 1 Billion Kroner To Ramp Up Plant-Based Food Production

Kuva: Anna Tis / Pexels

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: