Turkistarhaus kielletään Ranskassa – päätös voimaan välittömästi

Turkistarhaus loppuu Ranskassa, kun esitys turkistarhauksen kiellosta voitti Ranskan senaatissa äänivyöryllä. Kiellon puolesta äänesti 332 edustajaa ja vain yksi vastaan. 

Ranskan ympäristöministeri Barbara Pompilin ilmoitti minkkejä koskevasta turkistarhauskiellosta 29.9.2020, jolloin kiellolle kaavailtiin viiden vuoden siirtymäaikaa. Senaatin päätöksellä kielto tulee koskemaan kaikkia villieläimiä ja astuu voimaan välittömästi. Ranskassa on tällä hetkellä toiminnassa kaksi turkistarhaa.  

Ranskalainen eläinoikeusjärjestö One Voice on kampanjoinut pitkään tarhauskiellon puolesta. Myös kansainvälinen turkistarhauksen vastainen kattojärjestö Fur Free Alliance on vedonnut Ranskan hallitukseen tarhauskiellon kiirehtimisen puolesta. Myös Animalia on Fur Free Alliancen jäsen. 

Isossa osassa Eurooppaa turkistarhaus on kielletty tai loppunut tiukentuneiden lakivaatimusten vuoksi. Tällä hetkellä turkistarhauskiellosta käydään keskustelua Latviassa, Liettuassa, Espanjassa, Puolassa, Ukrainassa ja Bulgariassa.  

Lähteet (muualla verkossa): 

Animalia-media 29.9.2020. Ranska kieltää turkistarhauksen

Fur Free Alliance 18.11.2021: Historic news: France bans the farming of wild animals for their fur 

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: