Turkistarhauskielto etenee Latviassa

Lakiesitys turkistarhauksen kieltämisestä Latviassa läpäisi toisen äänestyskierroksen. Kielto hyväksytään, mikäli se läpäisee vielä kolmannen äänestyksen.

Latvian parlamentissa äänestettiin ensimmäisen kerran turkistarhauskiellosta syyskuun 2021 puolivälissä. Kielto hyväksyttiin tuolloin ensimmäisessä äänestyksessä. Esityksen on kuitenkin läpäistävä yhteensä kolme lausuntokierrosta ja äänestystä, jotta se saadaan lopullisesti hyväksyttyä.

Toisen äänestyskierroksen alkaessa paikallinen Dzīvnieku brīvība -järjestö organisoi mielenosoituksen. Lähes sata osallistujaa oli kansanedustajia vastassa, kun nämä saapuivat töihin. Osa kansanedustajista kiisteli asian käsittelyssä kaksinaismoralismista ja tekopyhyydestä kieltää vain turkiksien tuotanto, mutta ei tuontia.

Turkistarhauskielto läpäisi toisen kierroksen äänestyksen 5.5.2022. Äänet jakautuivat siten, että 67 äänesti kiellon puolesta, kuusi vastaan ja kaksi tyhjää. Jos kielto hyväksytään kolmannessa äänestyksessä, tulisi se voimaan vuodesta 2028 alkaen, kaksi vuotta Viroa myöhemmin. Vuonna 2020 Latvian turkistarhoilla kasvatettiin 375 000 minkkiä.

Turkistarhauskielto parlamentin käsittelyssä Latviassa. 21.9.2021.

Lue lisää (muualla verkossa)

Dzīvnieku brīvība 6.5.2022. Saeima 2. lasījumā atbalsta kažokzvēru audzēšanas aizliegumu.

Kuva: Dzīvnieku brīvība

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: