Kesällä maistuu grilliruoka ja makkara, mutta on myös hauskaa testata jotain uutta! Kokosimme yhteen Animalia-lehden Vegepalstalta joukon hyväksi todettuja kesäreseptejä.
Potuttaako?
Irini Papanthimou Vegaanipäiväkirjani-blogista haki kesäfiilikset boksin ulkopuolelta ja kehitti perinteisestä uuniperunasta texmex-version Beanit-suikaleilla. Helpot perunakolmiot taas valmistuvat valmiista croissanttitaikinasta ja jälkkäriksi maistuu viileä mansikka-marenkijäätelö.
Katso reseptit pottumaiseen menuun (avautuu uuteen välilehteen):
Tex-mex uuniperuna, perunakolmiot ja mansikka-marenkijäätelö
Kalakaverin menu
Kala on kaveri, ei ruokaa. Siksipä kesäisen herkulliset merelliset reseptit on koottu yhteen kaikkien iloksi. Esimerkiksi merellinen nyhtökaurasoppa, eli vegaaninen kalakeitto, on muodostunut jo perinneherkuksi useiden kotikeittiössä. Porkkalaleivät ja vegaaninen silli ovat myös jo hittituote pöydässä kuin pöydässä. Kesältä maistuu myös simppelit uudet perunat savutofun kanssa.
Kalattomat kesäherkut (avautuu uuteen välilehteen):
Vegaaninen grilli kuumaksi
Perushommat ovat kuitenkin perushommia. Onko kesä ilman grilliruokaa kesä lainkaan? No ei ole. Heta Lievonen Linssinööristä tuikkasi grillin tulille ja pyöräytti meille parhaista parhaimmat seitanpihvit ja kolamarinoidut tofuvartaat. Jälkkäriksi ihanan kirpsakkaa sitruunamoussea kuumaan kesäpäivään.
Grilliherkut tulille (avautuu uuteen välilehteen):
Kolamarinoidut tofuvartaat, curry-sitruunamaustetut seitanpihvit, sitruunamousse
Ps. Testasimme myös kesän vegaaniset makkarat! Lue lisää (avautuu uuteen välilehteen): Vegaaniset grilimakkarat
Kuvat: Artikkelikuva, keitto, ja seitanpihvit: Heta Lievonen, uuniperunat: Irini Papanthimou