Vegaaninen grillikesä

Kesällä maistuu grilliruoka ja makkara, mutta on myös hauskaa testata jotain uutta! Kokosimme yhteen Animalia-lehden Vegepalstalta joukon hyväksi todettuja kesäreseptejä.

Potuttaako?

Täytetyt uuniperunat

Irini Papanthimou Vegaanipäiväkirjani-blogista haki kesäfiilikset boksin ulkopuolelta ja kehitti perinteisestä uuniperunasta texmex-version Beanit-suikaleilla. Helpot perunakolmiot taas valmistuvat valmiista croissanttitaikinasta ja jälkkäriksi maistuu viileä mansikka-marenkijäätelö.

Katso reseptit pottumaiseen menuun (avautuu uuteen välilehteen):

Tex-mex uuniperuna, perunakolmiot ja mansikka-marenkijäätelö 

 

Kalakaverin menu

Merellinen nyhtökaurasoppa.

Kala on kaveri, ei ruokaa. Siksipä kesäisen herkulliset merelliset reseptit on koottu yhteen kaikkien iloksi. Esimerkiksi merellinen nyhtökaurasoppa, eli vegaaninen kalakeitto, on muodostunut jo perinneherkuksi useiden kotikeittiössä. Porkkalaleivät ja vegaaninen silli ovat myös jo hittituote pöydässä kuin pöydässä. Kesältä maistuu myös simppelit uudet perunat savutofun kanssa.

Kalattomat kesäherkut (avautuu uuteen välilehteen):

Tofu poke bowl, merellinen nyhtökaurasoppa kalakeiton tapaan, vegesushi, porkkalaleivät, vegaaninen silli, uudet perunat ja savutofu

Vegaaninen grilli kuumaksi

Seitan on täynnä proteiinia.

Perushommat ovat kuitenkin perushommia. Onko kesä ilman grilliruokaa kesä lainkaan? No ei ole. Heta Lievonen Linssinööristä tuikkasi grillin tulille ja pyöräytti meille parhaista parhaimmat seitanpihvit ja kolamarinoidut tofuvartaat. Jälkkäriksi ihanan kirpsakkaa sitruunamoussea kuumaan kesäpäivään.

Grilliherkut tulille (avautuu uuteen välilehteen):

Kolamarinoidut tofuvartaat, curry-sitruunamaustetut seitanpihvit, sitruunamousse

Ps. Testasimme myös kesän vegaaniset makkarat! Lue lisää (avautuu uuteen välilehteen): Vegaaniset grilimakkarat

Kuvat: Artikkelikuva, keitto, ja seitanpihvit: Heta Lievonen, uuniperunat: Irini Papanthimou

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: