Animalia testaa: Vegaaniset juhlapaistit

Donata Nissim

Nykyisin kasvissyöjällä riittää valinnanvaraa juhlapöytään sopivissa paisteissa. Animalian raati testasi ja laittoi joulupöydän vegaaniset juhlapaistit eli vegekinkut järjestykseen. Ilahduttavaa on se, että kotimaisten yritysten tarjonta on näissä tuotteissa jo runsasta. 

Santun Seitan  Juhlaseitan 

Testivoittaja-logo.Hinta: 16,99 € / 1 000 g (16,99 € / kg) 
Valmistaja: Santun Seitan Oy  
Valmistusmaa: Suomi 
Pisteet: 4/5 

Arvio: 
”Hyvä ulkonäkö, koostumus sekä suutuntuma.”
”Hyvä maku, erityisesti sinapin kanssa.”
”Mausteisuus toimii.” 
”Kiinteä ja murea, maukas.”
”Toimii tosi hyvin kylmänä ja sinapin kanssa.”
”Kuorrute maistuu ja kruunaa kokonaisuuden.”
”Leipämäinen maku.”

 

Vöner Juhlavarras  

Testivoittaja-logo.Hinta: 13,50 € / 1 000 g (13,50 € / kg) 
Valmistaja: Vöner Oy  
Valmistusmaa: Saksa
Pisteet: 4/5 

Arvio: 
”Tuoksuu kebabilta, vähän sitkeähkö suutuntuma.” 
”Hyvin mausteita.” 
”Tuoksuu houkuttelevalta.” 
”Hyvä rakenne ja suutuntuma.” 
”Maistuu!”
”Lihamainen maku ja suutuntuma.”
”Hyvän makuinen, hieman suolainen.”

 

Vegem Seitankunkku 

Hinta: 12,50 € / 550 g (22,73 € / kg) 
Valmistaja: Vegem Oy  
Valmistusmaa: Suomi 
Pisteet: 3/5 

Arvio: 
”Kiinteä koostumus, hyvä suutuntuma.” 
”Mieto, sinappi parantaa makua.” 
”Hennon makeahko ja toimii aika hyvin.” 
”Pippurinen, kiinteä, sopii sinapin kanssa.” 
”Murea ja makoisa.”
”Makua voisi olla enemmän.”
”Tiivis, maistuu vähän leivältä.” 

 

Wheaty Juhlapaisti 

Hinta: 19,90 € / 750 g (26,53 € / kg) 
Valmistaja: Wheaty  
Valmistusmaa: Saksa 
Pisteet: 2,5/5 

 

Arvio: 
”Ulkonäkö ja suutuntuma muistuttaa lihakinkkua.” 
”Sopivan sitkoinen rakenne.” 
”Helposti lähestyttävä, toimii hyvin.” 
”Maku ok, mieto.” 
”Ei tuoksu erityisemmin.” 
”Ulkonäkö ei houkuttele.”
”Erikoinen rakenne.”

 

Kuvat: Valmistajat, Tero Heino & Donata Nissim

Kerro kaverillesi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: