Broileritonta kiusausta ja vegekanasalaattia

Paula Heinonen

Pidempi korsi -blogista ja somesta tutun Paula Heinosen luomat reseptit osoittavat, että helppoa ja tutun makuista arkiruokaa on mahdollista valmistaa ilman broileria.  

Kanaton kiusaus Herniksestä 

neljälle 

4 rkl rypsiöljyä 
1 pieni sipuli 
40 g Hernis Safkasuikaleita 
2 tl broilerimaustetta 
2 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio 
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 
2 dl kaurakermaa 
1 dl tuoretta persijaa 
rypsiöljyä vuoan voiteluun 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  1. Silppua yksi pieni sipuli.  
  1. Lorauta pannulle 2 rkl rypsiöljyä ja kuumenna. Kuullota sipuli ja lisää joukkoon Hernis-suikaleet. Mausta broilerimausteella. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada päälle vesi. Anna veden imeytyä suikaleisiin noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle vielä lisää rypsiöljyä ja paista suikaleisiin väriä pintaan toiset 5 minuuttia.  
  1. Öljyä uunivuoka rypsiöljyllä. 
  1. Silppua tuore persilja. Kaada vuokaan peruna-sipulisekoitus, Hernis-suikaleet ja persilja. Sekoita hyvin keskenään. Kaada lopuksi päälle kaurakerma. 
  1. Paista uunin keskitasolla noin 1 tunti. 

Caesarsalaatti vegekanalla 

neljälle 

Caesar-salaatinkastike 

200 g kaura- tai soijafraichea
 
2 valkosipulinkynttä
 
2 tl kapriksia
 
1 rkl rypsiöljy
 
2 rkl sitruunan mehua
 
2 tl sinappia
 
2 tl agavesiirappia
 
2 rkl vegaanista parmesaania tai ravintohiivahiutaleita
 
½ tl rouhittua mustapippuria
 
1/4 tl suolaa 

Salaatti 

240 g vegekanasuikaleita (esim. Gold & Green Mehevät & Mureat suikaleet original)
 
2 tl broilerimaustetta
 
3 siivua kuivahtanutta ranskanleipää tai muuta vastaavaa
 
1 valkosipulinkynsi
 
1 kerä jäävuorisalaattia
 
1 ruukku romainesalaattia
 
½ dl vegaanista parmesaania
 
rypsiöljyä paistamiseen
 
suolaa maun mukaan 

  1. Lisää kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike maustumaan jääkaappiin. 
  1. Paista vegekanasuikaleisiin hiukan väriä pintaan. Mausta broilerimausteella ja suolalla. Ota suikaleet sivuun. Lisää pannulle hienonnettu valkosipulinkynsi sekä suupaloiksi paloiteltu leipä ja paista leipään väriä pintaan. Pirskottele päälle öljyä. 
  1. Huuhtele ja pilko salaatit. Kaada kastike salaatin joukkoon ja kääntele hyvin. Kokoa annos salaatista, vegekanasta ja krutongeista. Ripottele päälle vegaanista parmesaania. 

Jos haluat salaatista ruokaisampaa, voit keittää joukkoon myös pastaa! 

Lue lisää (muualla verkossa)

Animalia. Kanattomia reseptejä
Pidempikorsi.com 
Pidempikorsi Instagramissa

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 4/2025. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen). 

Kuvat: Paula Heinonen

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: