Grillatun kera

Paula Heinonen

Nämä hittireseptit ovat täydellisiä kesän grillausten kylkeen! Jokainen resepteistä ansaitsee suosionsa, sillä ne ovat kaikki koukuttavan herkullisia. Voit myös valmistaa ne hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jolloin pystyt keskittymään grillailuun.  

Lyttyperunasalaatti 

neljälle 

Lyttyperunasalaattia lautasella800 g pieniä perunoita 
2 rkl rypsiöljyä 
1 tl suolaa 
rouhittua mustapippuria 

Kastike 

1 punasipuli 
1–2 valkosipulinkynttä 
1 maustekurkku 
½ ruukkua tilliä 
2 dl kaura- tai soijafraichea 
½ dl majoneesia 
1 rkl sitruunan mehua 

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lämmitä uuni 225 asteeseen.  
  1. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja paina ne lyttyyn esimerkiksi mukin pohjaa käyttäen. Pirskottele päälle öljyä. 
  1. Anna perunoiden paahtua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hyvän paistopinnan. Mausta suolalla sekä pippurilla ja anna jäähtyä. 
  1. Valmista kastike. Pilko punasipuli, valkosipuli ja maustekurkku. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa, kunnes perunat ovat valmiit. 
  2. Sekoita perunat ja kastike tai tarjoile asettelemalla perunat lautaselle ja lusikoimalla kastikkeen niiden päälle keoiksi. Koristele annos tillillä ja punasipulilla. 

Vegefetavaahto ja paahdetut kirsikkatomaatit 

neljälle 

Paahdettuja tomaatteja ja vegefetavaahtoa1 rs kirsikkatomaatteja 
2 rkl oliiviöljyä 
ripaus suolaa 
rouhittua mustapippuria 
basilikan lehtiä koristeeksi 

Vegefetavaahto 

200 g vegaanista fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen) 
1 dl kaura- tai soijafraichea tai Greek style -jogurttia 
1 rkl sitruunan mehua 

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise tomaatit ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
  1. Murenna vegefeta pieneksi muruksi ja lisää joukkoon fraiche tai jogurtti. Mausta sitruunan mehulla. Vaahdota kuohkeaksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella. 
  1. Anna tomaattien jäähtyä. Lusikoi vegefetavaahto lautaselle ja lisää tomaatit päälle. Koristele oliiviöljyllä ja basilikan lehdillä. 

Green goddess -salaatti 

4–6:lle

Green goddess -salaattia ja kasvisvartaita250 g varhaiskaalia
150 g parsakaalia tai muutama lehtikaalin lehti 
½ kurkku 
2 kevätsipulin vartta 

Kastike 

1 pieni sipuli 
2 valkosipulin kynttä 
ruukku basilikaa 
75 g tuoretta pinaattia 
½ dl seesaminsiemeniä 
1 dl ravintohiivahiutaleita 
½ dl oliiviöljyä 
½ dl sitruunanmehua 
ripaus suolaa 
tarvittaessa vettä  

  1. Suikaloi varhaiskaali. Leikkaa parsakaali pieneksi muruksi. Pilko kurkku ja kevätsipuli. Sekoita kaikki yhteen. 
  1. Laita kastikkeen ainesosat blenderiin. Surauta ja lisää tarvittaessa vettä notkistamaan kastiketta. Kaada kastike salaattiin ja sekoita. 

Tilaa Animalia-lehti

Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 2/2025. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Reseptit ja kuvat: Paula Heinonen / Pidempi korsi

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: