Animalian raati maisteli vegaanisia joulukonvehteja. Testiin valittiin konvehteja, joita on melko helppo löytää tavallisista marketeista. Testivoittajaksi valikoitui klassikkokonvehti, joka sai kaikilta testaajilta kiitosta maustaan. Muut konvehdit saivat maistelijoilta pisteitä niukemmin, mutta kehuja etenkin ulkonäöstään.
Wiener Nougat
Hinta: 5,95 € / 210 g (28,33 € / kg)
Valmistaja: Fazer Makeiset
Valmistusmaa: Suomi
Arvio:
“Tyylikäs!”
“Kääre lisää tyylikkyyttä.”
“Tylsä ulkoasu.”
“Hyvä suutuntuma: pureskeltavaa, rouskuu.”
“Mieto tuoksu, aavistuksen rasvainen.”
“Sulaa suussa kivasti.”
“Sokerista ja rasvaista vaikutelmaa tasapainottaa manteli.”
“Tuttu ja houkutteleva tuoksu.”
“Maku erityisen miellyttävä.”
Pisteet: 4/5
Panda Sydän marmeladikonvehti
Hinta: 3,19 € / 125 g (25,52 € / kg)
Valmistaja: Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab
Valmistusmaa: Suomi
Arvio:
“Lapsuuden joulukalenterin suklaa tulee mieleen kuorrutteesta.”
“Massatuotteen vaikutelma.”
“Mieto suklainen tuoksu.”
“Marjaisa maku, suklaa lähinnä höysteenä.”
“Kaunis muoto, kaunis väri.”
“Mukava suutuntuma: mehukas, pehmeä.”
“Esanssinen tuoksu, mutta sopii tähän.”
Pisteet: 3/5
Organic Health Juhlakonvehdit belgialaiset praliinisuklaat
Hinta: 13,49 € / 250 g (53,96 € / kg)
Valmistaja: Organic Health
Valmistusmaa: Belgia
Arvio:
“Mukava pähkinäinen maku.”
“Kaunis ulkonäkö, eri muotoisia konvehteja.”
“Rasvainen vaikutelma ja tuoksu kaikissa mauissa.”
“Suutuntuma testin paras.”
“Ei kovin miellyttävä tuoksu.”
“Outo aromi, jokin häiritsee maussa.”
“Söisin lisää mielelläni.”
Pisteet: 2/5
Dammenberg Confessions Finnish Raspberry
Hinta: 11,50 € / 112 g (102,68 € / kg)
Valmistaja: Suklaatehdas Dammenberg
Valmistusmaa: Suomi
Arvio:
“Testin kaunein ulkonäkö.”
“Mieto hedelmäinen tuoksu.”
“Voimakas tuoksu.”
“Mukava suutuntuma, pehmeä sisus miellyttävä.”
“Maussa liikaa marmeladimaisuutta omaan makuuni.”
“Täytteen väri voisi olla toisenlainen, esim. pinkki.”
“Hyvin makea.”
“Näitä ostaisin jouluksi.”
“Laadukkaan oloinen suklaapinta.”
Pisteet: 2/5
Tilaa Animalia-lehti
Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 4/2023. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).
Kuvat: Sigmund / Unsplash & Erja Laakkonen