Jotkut nauttivat joulun alla touhuamisesta ja ruuan laittamisesta itse alusta asti. Mutta joskus on kiva päästä helpommalla. Tällä kertaa valmistamme tarjottavia pikkujouluihin vegaanisten valmistuotteiden avulla. Helppoa ja taatusti herkkua!
Savutofu-kerrosleivät
8 kpl.
1 pkt Real-leipää
Oatly-tuorejuustoa (maustamatonta)
valkosipulijauhetta
sinappia
Jalotofu-savutofua
vegaanista margariinia tai öljyä paistamiseen
tilliä leivän sisään ja päälle
Mausta tuorejuusto valkosipulijauheella ja viipaloi tofu kahdeksaan palaan. Paista tofupalat margariinissa tai öljyssä paistinpannulla.
Kokoa leivät levittämällä kahden viipaleen päälle tuorejuustoa. Lisää toisen viipaleen päälle paistettu tofupala, tofupalan päälle sipaus sinappia ja tilliä. Laita toinen voideltu leipäviipale tofun päälle ja leikkaa kerrosleipä puoliksi niin, että saat kolmioleipiä.
Vegevartaat
cocktail- tai ohuita varrastikkuja
soijapyöryköitä (esim. Anamma)
seitannakkeja (esim. Wheaty)
Violife-savujuustoa
Sheese Greek Style -juustoa
Valmista soijapyörykät uunissa paketin ohjeen mukaan ja paloittele muut ainekset kuutioiksi.
Laita valmiita pyöryköitä, juustoja ja nakkeja mielesi mukaan cocktailtikkuihin tarjolle.
Linssipihvejä ja valmissalaatteja
Ohjeessa käytettiin Hälsans Kök -linssipihvejä, mutta kauppojen pakastekaapeista löytyy myös mm. Pirkan ja Apetitin vegaanisia kasvispihvejä.
Kotimaista-merkin perunasalaattia
Rainbow-punajuurisalaattia
Valmista pihvit uunissa paketin ohjeen mukaan tai paista pannulla.
Leikkaa valmiit pihvit piparimuotilla mieleiseksesi kuvioksi tuomaan joulun tunnelmaa ja tarjoile keitettyjen tillillä maustettujen perunoiden ja valmissalaattien kera.
Jouluiset minijuustokakkuset
9 kpl.
Pohja:
16 kpl Annas pipareita
3 rkl Keijun sinistä margariinia
Täyte:
1 pkt Tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
8 rkl tomusokeria
2-3 tl kanelia
paperisia muffinivuokia (muutama päällekkäin)
Murskaa noin 16 kpl pipareita kulhossa mahdollisimman hienoksi muruksi ja lisää 3 rkl margariinia. Sekoita hyvin ja painele noin 1 cm kerros keksimuruseosta muffinivuokien pohjalle tiiviiksi pohjaksi.
Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset: tuorejuusto, tomusokeri ja kaneli. Lisää tomusokeri siivilän läpi välttääksesi paakut.
Jaa täyte muffinivuokiin keksipohjien päälle ja laita kakkuset pakkaseen 45– 60 minuutiksi. Tarjoile heti glögin kera.
Löydät lisää reseptejä Lovelyveggiesin blogista ja Instagram– ja Facebook-tileiltä (linkit aukeavat uusissa välilehdissä).
Reseptit ja kuvat: Reetta Olli / Lovelyveggies.
Tilaa Animalia-lehti
Juttu on julkaistu alun perin Animalia-lehden numerossa 4/2016. Haluatko lehden kotiisi? Voit tilata sen liittymällä Animalian jäseneksi tätä kautta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).