Malta kieltää turkistarhauksen

Turkistarhauskiellot EU-maissa etenivät jälleen, kun Malta ilmoitti turkistarhauksen kiellosta.

Maltan maa- ja metsätalousministerin esittämä turkistarhauksen kielto tuli voimaan välittömästi. Maassa ei ole tällä hetkellä turkistarhoja, mutta kiellolla halutaan estää turkistarhauksen siirtyminen sinne muista maista. Kieltoa perustellaan eläinten suojelulla.

Maltasta tuli EU:n 12. jäsenmaa, joka on kieltänyt kokonaan turkistarhauksen. Jäsenmaista Alankomaat, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kroatia, Luxemburg, Slovakia, Slovenia, Tšekki ja Viro ovat jo aiemmin kieltäneet tarhauksen. Lisäksi Espanjassa, Ranskassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Unkarissa on tehty osittaisia tai väliaikaisia kieltoja. Tiukennettujen säädösten takia Saksassa tarhaus on loppunut kokonaan ja Ruotsissa kettu- ja chinchillatarhauksen osalta. 

Turkistarhauskiellon lisäksi Malta kielsi foie gras -hanhenmaksan tuotannon. Tuotannossa pakkosyötetään hanhia kivuliaalla menetelmällä, jotta niille kehittyisi rasvainen maksa.

Eurooppalaiset eläinjärjestöt keräävät tällä hetkellä allekirjoituksia eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan turkistarhauksen sekä turkistuotteiden myynnin kieltämistä koko EU-alueella. Aloite on kerännyt jo yli 200 000 allekirjoitusta, mutta allekirjoituksia vaaditaan miljoona, jossa EU-komissio ottaa sen käsittelyyn.

Lue lisää (muualla verkossa)

Fur Free Alliance 9.8.2022. Malta introduces ban on fur farming.

Eurooppalainen kansalaisaloite Fur Free Europe

Kuva: Jonathan Pie / Unsplash

Kerro kaverillesi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
Jaa artikkeli

Lisää aiheesta: